اینجا یاد می‌دهیم چگونه پولتان را هوشمندانه مدیریت کنید!

طبق باور عمومی مردم پول همیشه به سختی به دست می‌آید و به آسانی از دست می‌رود؛ چون اینطوری به نظر میرسد که ما در طول یک ماه تلاش فراوانی برای کسب درآمد انجام می‌دهیم اما مدیریت هوشمندانه حقوق ماهیانه را کمتر کسی به صورت اصولی می‌داند.

اغلب اوقات این‌طور است که حقوق‌مان را خیلی فوری خرج می‌کنیم و در آخر هم پشیمان هستیم. معمولاً هوس خرید و هزینه کردن بسیار قوی است و خیلی سخت می‌شود جلوی آن را گرفت.

درست است که ما پول درمی‌آوریم که آن را برای رفاه خود خرج کنیم اما اگر نتوانیم هوشمندانه و با برنامه‌ریزی این کار را انجام دهیم، زندگی ما با مشکل مالی روبه‌رو خواهد شد.

روش هوشمند مدیریت حقوق ماهیانه

فقط میزان درآمد مهم نیست، شما می‌توانید با روش‌ها و ترفندهایی در مدیریت مالی پول خود موفق‌تر باشید. پس باید هنر پول خرج کردن را یاد بگیرید تا بی‌گدار به آب نزنید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا روش‌هایی برای بهبود وضعیت مدیریت مالی به شما ارائه دهیم.

» اهداف مالی خود را تنظیم کنید!

شما کار می‌کنید و احتمالاً سر ماه یک درآمد حدوداً مشخص دارید. اولین قدم در مدیریت مالی این است که بدانید چه اهداف مالی با اولویت بالا در زندگی خود دارید. مثلاً آیا شما می‌خواهید بدهی‌های خود را پرداخت کنید؟ برای خرید یک ماشین یا خانه پول جمع می‌کنید؟ آیا فقط به دنبال پول درآوردن هستید؟ یا چند گزینه دیگر.

به هر حال شما باید فهرستی از ۵ اولویت اول خود را با توجه به اهمیت آن‌ها تهیه کنید تا بتوانید اولین قدم در تنظیم مدیریت مالی را برداشته باشید

» به درآمد ماهیانه خود نگاه کنید!

درآمد ماهیانه خانواده شما چقدر است. یعنی شما و همسرتان یا حتی فرزندانتان چقدر پول در میاورید؟ بررسی کنید که درآمد شما آیا ثابت است یا اینکه با کارهایی قابل افزایش می‌باشد. به هر حال یک متوسط و میانگین از پولی که می‌توانید حداقل هر ماه درآورید را مشخص کنید.

قاعدتاً برنامه‌ریزی شما نباید لبه به لبه باشد.
یعنی مثلاً اگر ۷میلیون تومان درآمد دارید نباید برای هزینه کرد ۷میلیون تومان برنامه بریزید. چو همیشه اتفاقات غیر منتظره‌ای در زندگی پیش می‌آید که هزینه‌های غیرقابل محاسبه‌ای را ایجاد می‌کند. طوری برنامه ریزی مالی کنید که حداقل ۱ میلیون تومان از پول خرج نشود.

» هزینه‌های همیشگی را در اولویت بگذارید!

قبل از اینکه برای پول خود نقشه بکشید اول هزینه‌های همیشگی و ضروری را انجام دهید. مانند اجاره خانه، پرداخت وام و هزینه تحصیل فرزندتان. یا هزینه‌های دیگری مثل قبوض و پول رفت‌وآمد خودتان و فرزندانتان به مدرسه و محل کار!

» کشف هزینه‌های مخفی، ردیابی پول

حالا وقت آن رسیده که هزینه‌های غیرضروری را کشف کنید. معمولاً دیده‌اید که مثلاً صبح یک روز ۱۰۰ هزار تومان پول همراهتان داشتید اما شب به ۲۰ هزار تومان رسیده. و این جمله معروف را میگویید که نمی‌دانم پولم چه می‌شود. این اتفاقی است که برای همه ما می‌افتد. اما راه حل بسیار آسان است.

ابتدا یک دفترچه جیبی یا یک نرم افزار یادداشت در موبایل خود قرار دهید.
حالا شروع به نوشتن کنید. هر هزینه کوچک و بزرگی که از صبح تا شب انجام می‌دهید را بنویسید. این کار را بهتر است همه اعضای خانواده انجام دهند. بعد آخر ماه هزینه‌ها را به تفکیک محاسبه کنید. مثلاً شما عادت دارید هر روز صبح یک قهوه ۳ هزار تومانی می‌خورید.

قبل از یادداشت اصلاً توجهی به هزینه آن نداشتید اما در آخر ماه می‌بینید که حدود ۹۰ هزار تومان فقط قهوه خورده‌اید و این عدد به چشمتان می‌آید.

یا هر روز عصر با دوستان یک ساندویچ ۵ هزارتومانی می‌خورید. بعداً می‌بینید در یک ماه ۱۵۰ هزار تومان فقط ساندویچ با دوستان خود خورده‌اید. اینجاست که تازه کم کم خواهید فهمید پول شما چه می‌شود. اگر خوب هزینه ماهانه خودتان و خانواده‌تان را پیگیری کنید می‌بینید که یک سوم درآمدتان بیهوده هدر رفته است و می‌توانستید با پس‌انداز آن در آخر هر ماه مبلغ قابل توجهی را ذخیره کنید.

» حساب پس‌انداز جدا و غیر قابل دسترس داشته باشید

یکی از کارهای مهم در مدیریت مالی، پس انداز کردن پول است. مهم نیست که ماهی ۵۰ هزار تومان باشد یا ۵۰۰ هزار تومان. مهم این است که حتماً این عادت را داشته باشید. اما برای اینکه این کار را بهتر انجام دهید نباید پول خود را در همان کارتی ذخیره کنید که از آن به صورت روزانه خرج می‌کنید.

در واقع بهتر است که یک حساب بلند مدت باز کنید که کارت بانکی هم نداشته باشد و درآوردن پول از آن سخت باشد. این بهترین راه است که جلوی وسوسه شما برای هزینه کردن بیخودی را می‌گیرد.

اگر پس‌انداز شما با هدف‌های سرمایه‌گذاری باشد که واقعاً معرکه است. مثلاً بانک مسکن حسابی دارد که مثلاً در آن ماهیانه ۲۰۰ هزار تومان به بالا می‌گذارید و به محض رسیدن به ۳۰ میلیون به شما ۱۰۰ میلیون وام مسکن می‌دهد. این حساب طولانی مدت برای فرزندانتان بسیار مفید است تا از سن کم شروع به پس‌انداز کنند و در نهایت با کمک شما بتوانند یک وام مسکن خوب دریافت کنند.

یا پس‌انداز در حساب بورس، شما می‌توانید پول خود را به کارگزاری‌ها برای خرید سهام بدهید و هر ماه بخشی دیگر از ذخیره پولتان را به آن اضافه کنید. در نهایت شما هم پول خود را پس‌انداز کرده‌اید و هم سرمایه‌گذاری انجام داده‌اید که برایتان سود آورد است.

یا خانم‌ها معمولاً بهتر است بجای خرید لباس و … به خرید طلا روی بیاورند. هم وسیله‌ای زینتی است که می‌توانند از آن استفاده کنند. هم به نوعی پس‌انداز پول است که در طول مدت زمان قیمتش بالا رفته و اصطلاحاً سود خواهید کرد.

» پرداخت بدهی‌ها را در اولویت خود بگذارید

یکی از مهم‌ترین مدل‌های مدیریت مالی این است که پرداخت بدهی‌ها را در اولویت بگذارید. اگر بدهی‌های شما از نوع بانکی باشند که با دیرکرد آن‌ها باید جریمه هم بپردازید. بدی‌های خود را اولویت‌بندی کنید. بدهی بانکی، دانشجویی، بدهی به دوستان و …. ببینید کدام مهم‌تر است، کدام کم‌تر و کدام را می‌توانید زودتر تسویه کنید. یک برنامه منظم برای پرداخت بدهی‌ها به صورت ماهانه داشته باشید تا بتوانید طی برنامه‌ریزی آن‌ها را کاهش دهید.

» هزینه پول به صورت هوشمندانه

اما همیشه نمی‌شود پس‌انداز کرد، یا بدهی‌ها را داد. بلکه شما مجبور هستید که بخشی از پول را برای نیازهایتان و یا حتی روحیه‌تان هزینه کنید. این قانونی است نانوشته که همیشه باید عملی شود.

اگر شما خوب خرید نکنید انگیزه کار برای کسب درآمد نیز در شما از بین خواهد رفت. اما چه بهتر که پول خود را به صورت هوشمندانه و بدون عجله خرج کنید. هزینه پول به صورت هوشمندانه یعنی همان خرید را به گونه‌ای انجام دهیم که هزینه کمتری برای آن بپردازیم.

مثلاً معمولاً ما همیشه از یک فروشگاه که اصطلاحاً با آن آشنا شده‌ایم خرید می‌کنیم. لباس‌ها و کفشمان را از آنجا می‌خریم و راضی هستیم. اما این بار سعی کنید به سراغ فروشگاه‌های بیشتری بروید، یا حتی به وب سایتهای آنلاین مراجعه کنید.

اگر شما دایره فروشگاه‌های خود را گسترش دهید خواهید دید که اجناس جدید با هزینه‌های مناسب‌تری پیدا می‌کنید. مثلاً اگر سبزیجات خود را همیشه از مارکت نزدیک خانه خود می‌خریدید. این بار جمعه به میدان میوه و تره‌بار شهر بروید. در آنجا حتماً قیمت‌ها نصف خواهد بود.

یا برای خرید لباس می‌توانید به قسمت‌های پایین شهر بروید. شاید در پیدا کردن جنس مورد نظرتان کمی مشکل پیدا کنید اما قیمت‌ها کاملاً متفاوت خواهد بود.

یا از وب سایت‌های مختلف فروشگاهی استفاده کنید. هزینه و محصولات آن‌ها را باهم مقایسه کنید و بهترین قیمت را کشف کنید. تجربه شخصی خود من از خرید اینترنتی نشان می‌دهد که توانسته‌ام با هزینه نصف، اتفاقاً محصولات بیشتری بخرم.

خرید دسته دوم هم می‌تواند کمک فراوانی به شما کند؛
مثلاً در برخی از لوازم مانند خرید کولر، میز، بخاری و …. که می‌توان از نوع دست دوم آن استفاده کرد هم فوق العاده است. این کار حتی در اروپا هم انجام می‌شود و بازارهای اینترنتی و محلی برای تبادل اجناس دسته دوم بین مردم وجود دارد.

در پایان باید گفت که اولین قدم شما در مدیریت هوشمند پولتان باید این باشد که همه چیز را یادداشت کنید.
مانند یک حسابدار. این کاری است که بیشتر ایرانیان انجام نمی‌دهند. تا زمانی که ما این کار را نکنیم متوجه نخواهیم شد که در کجای کار قرار داریم.

بعد از یادداشت باید هزینه‌های خود را آنالیز کنید و بعد از آنالیز به سمت هزینه کردن هوشمندانه بروید. با همین روش ساده شما خواهید دید که حداقل نیمی از هزینه‌های که در ماه انجام می‌داده‌اید کم شده است و پول بیشتری با همان میزان کار قبلی برایتان باقی‌مانده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.